Lode

 

  {loadposition lode}
Lode
 
Otkad je 1952. godine Freerk Lode napravio prvi elektromagnetski ciklički ergometar, tačnost, pouzdanost i izdržljivost bile su ključne stvari za dalja istraživanja. 
 
Počeci firme Lode na relativno malom holandskom tržištu kardiološke i pulmološke opreme bili su uvod za ulazak na svetsko tržište. Lode BV je postao poznati svetski proizvođač visokokvalitetnih ergometara pri čemu je stvoren brend koji označava tačnost, pouzdanost i izdržljivost. Firma Lode proizvodi uređaje u rasponu od ergometarskih bicikala i pokretnih traka pa sve do ležećih, ručnih i tromih ergometara te softvera za ergometriju. 
 
Lode je pouzdan i fleksibilan partner, poseduje višegodišnje iskustvo u proizvodnji medicinske opreme. Zajedno s kupcima transformiše njihove specifične ideje i želje u proizvode. Pre izlaska iz fabrike, Lode ergometri su dinamički kalibrisani i sve su jedinice proizvedene u najstrože kontrolisanim uslovima. Tokom godina upotrebe troškovi servisa za krajnje korisnike su zanemarjlivi. 
 
Lode zadovoljava certifikate ISO 9001:2000, ISO 13485:2003, FDA certifikate te Direktivu o medicinskim proizvodima Evropske unije MDD 93/42/EEC.
 
Drugim rečima: Lode je standard u ergometriji.