Respiratorno pomagalo za vežbanje plućne funkcije


Duboko disanje Vam može pomoći da vratite funciju dijafragme, povećate kapacitet pluća i eliminišete mrtav prostor u plućima.
Vežbe dubokog disanja imaju posebno važnu ulogu u procesu oporavka od Covid-19.

Respiratorna pomagala Respiprogram i  Respivol namenjena su za vežbanje plućne funkcije, vežbanje dubokog disanja, respiratornu rehabilitaciju i prevenciju komplikacija.


Respiratorna rehabilitacija je vrsta lečenja koja ima za cilj smanjenje fizičkog i emocionalnog uticaja stanja pluća na život osobe. Vežbanje disanja, dubok udah pomaže u proširenju alveola pluća, kao i za pročišćavanje disajnih puteva od sluzi.
    
Respiprogram je jednostavno i praktičano medicinsko sredstvo koje pomaže astma vezbanje plucne funkcije rehabilitacijapacijentu:

 - posle operacije pluća i vraćanju normalne respiratorne funkcija, 
 - posle kardiohirurških intervencija, 
 - smanjenje rizika od pojave upale pluća kod pacijenata koji dugo leže,
 - tokom rehabilitacije po prolasku teške upale pluća,
 - tokom rehabilitacije nakon lečenja od Korona virusa,  COVID 19,
 - kod vežbi disanja i jačanja respiratornih mišića.

Sadrži tri providne komore od kojih svaka prikazuje vrednost udisaja u sekundi: 600, 900 i 1200 cc. Komore, kuglice i cev s usnikom su izrađene od netoksičnog polipropilena. 
Može se koristiti i preventivno kako bi se vežbanjem poboljšao kapacitet pluća posebno kod osoba koje su sklone bolestima respiratornog sistema a preporuka je da ga koriste osobe koje dugo leže zbog prirode bolesti i pušači. 


RESPIVOL  je volumetrijsko medicinsko sredstvo za vežbe disanja kod pacijenata s respiratornim poteškoćama. 
Koristi se kako bi se podstakao maksimalni i dugotrajni udah kod pacijenata s respiratornim poteškoćama i time povećao kapacitet pluća.
Sprovođenjem vežbi disanja Respivol medicinsko sredstvo pomaže pri jačanju respiratornih mišića a time i vraćanju normalne respiratorne funkcije. 
Namenjen je:

 - pacijentima koji pokazuju simptome nepravilnog rada respiratornih mišića,
 - pacinetima kojima je potreban trening respiratornih mišića zbog disfunkcije, 
 - pacijentima koji predisponiraju na respiratornu insufijenciju kao HOBP (hronična opstruktivna bolest pluća),
 - smanjenje rizika od pojave upale pluća kod pacijenata koji dugo leže. 

rehabilitacija pulmologija astma decaplucna rehabilitacija respivoj 2500

Sadrži dve providne komore, jedna koja pokazuje nivo protoka a druga ukupnu količinu udahnutog vazduha. Postoje uređaji kapaciteta 2,5 i 5 litara. Pomoću integrisanih markera lako možete pratiti napredak.Više informcija možete dobiti poziivom na telefon 060 40 40 028 ili slanjem poruke na e-mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .
 
Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

Free Joomla! template by L.THEME